Kunci Jawaban

Pembahasan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Semester 1 Kelas 8 Lengkap Dengan Kunci Jawaban

Berikut merupakan kunci jawaban dan pembahasan contoh soal UAS Bahasa Inggris Semester 1 kelas 8.

Istimewa
Pembahasan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Semester 1 Kelas 8 Lengkap Dengan Kunci Jawaban. 

Tribun-Bali.com - Berikut merupakan kunci jawaban dari contoh soal UAS, PAS Bahasa Inggris Semester 1 kelas 8.

PAS atau Penilaian Akhir Semester sudah siap menghampiri.

Persiapan telah digadang-gadangkan jauh sebelum UAS/PAS bagi para siswa dan siswi.

Kali ini kami menghadirkan kunci jawaban dari contoh soal UAS/PAS Bahasa Inggris Semester 1 kelas 8.

Baca juga: Pembahasan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 1 Lengkap Dengan Kunci Jawaban

Dilansir Tribunnews.com Selasa (6/12/2022), Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Semester 1 kelas 8 terdiri dari 15 soal pilihan ganda.

Berikut ini contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris Semester 1 kelas 8 beserta uraian kunci jawabannya:

Teks untuk soal nomor 1 - 3

Long, long ago, a terrible dragon came to the kingdom of Tarania. It carried away the princess.

"Oh, oh, oh save my princess." The King of Tarania shouted. "Who can save Princess Tara?"

"I can save Princess Tara. I'm the bravest knight in your kingdom," Prince Gregor said proudly.

"I can save her too, but I'm the poorest boy in your kingdom," Thomas said humbly.

"You? Ha...ha...ha...," Princess Gregor laughed loudly.

"How can you save the Princess, beggar boy."

Ready! Get set! Charge! The terrible dragon roared! Prince Gregor and his soldiers ran away. But Thomas did not run away. He opened his basket and took out a ladder, a flute, a rope, a piece of meat, a spear and a blanket.

Then, Thomas ran into the cave and saved Princess Tara.

1. How do you think of Prince Gregor's characteristic?

a. Appreciative

b. Boasting

c. Brave

d. Daring

Jawaban: b.

2. Thomas used the following things to save the princess, except . . .

a. Sword

b. Ladder

c. Rope

d. Blanket

Jawaban: a.

3. From the story we can learn that . . .

a. The braver the luckier

b. The poor will always get nothing

c . The bold never save the princess

d. Action is better than talk only

Jawaban: d.

4. Alvin : Would you pass me the salt, please?

Bovin : . . . . Here you are.

What is the best response to complete the dialogue?

a. Help yourself

b. Of course

c. No way!

d. Be sure

Jawaban: b.

5. Anjana : Could I have some more tea, please?

Banji : . . . .

a. Right on the way

b. Here you are

c. I'm sorry. There's no tea left in the jar

d. Sure

Jawaban: d.

Baca juga: Pembahasan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 1 Beserta Kunci Jawaban

6. Loli : Hi, Hana. How was your trip?

Hana : . . . .

What is the best answer to complete the dialogue?

a. It was great

b. How are you

c. What about you

d. What happened

Jawaban: a.

7. Alma : Why do you look so sad?

Bams : . . . .

What is the best answer to complete the dialogue with denying information?

a. I've lost my best friend

b. I've lost my cell phone

c. Sorry, I don't want to talk about it

d. It's only 5 km from here

Jawaban: c.

8. Aldo : It was an interesting performance, wasn't it?

Brian : . . .

What is the best answer to complete the dialogue? (prompt : disagreement)

a. I agree entirely

b. I am eye and eye with you

c. Perhaps, but I don't think that. It's just OK

d. Absolutely, splendid!

Jawaban: c.

Baca juga: Soal Latihan UAS PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Lengkap dengan Kunci Jawaban Terbaru Kurikulum 2013

Teks untuk soal nomor 9 - 10

Mr. and Mrs. Albert Evans

Request the pleasure of your company at their marriage of their daughter Elizabeth Anne to Mr. Michael Ryan Barnett

Saturday, the seventh of June at seven o'clock in the evening The Hampton's Country Club Richfield, VA And afterwards a reception in the Grand Ballroom

RSVP by May 22nd

265-5566

9. What is the purpose of the text?

a. To invite the readers to come to a wedding party

b. To explain the readers the details of wedding party

c. To describe the bride and groom

d. To inform the readers

Jawaban: a.

10. Who got married?

a. Elizabeth Anne and Mr. Michael Ryan Barnett

b. Mr. and Mrs. Albert Evans

c. Mr. Michael Ryan Barnett

d. The Barnetts

Jawaban: a.

Teks untuk soal nomor 11 - 12

ANNOUNCEMENT

On celebrating Indonesia Independence day, the school canteen gives out free lunch for all students.

The lunch consists of traditional Indonesian foods and drinks.

Don't miss out and enjoy!

School Headmaster

11. What kind of the text is it? It is . . .

a. Advertisement

b. Announcement

c. Shopping list

d. Invitation

Jawaban: b.

12. Where do you possibly find this kind of text? It is . . .

a. In the garage

b. In the headmaster's room

c. In the teacher's room

d. In the school canteen

Jawaban: d.

Teks untuk soal nomor 13 - 14

Baca juga: Pembahasan Contoh Soal UAS Tema 3 Semester 1 Kelas 5 SD Lengkap Dengan Kunci Jawaban

To: Daddy
I'm so happy that I've just bought a house in South Carolina. It's near a beautiful beach. My dream came true and my hard work is paid off. I plan to leave the apartment next week.

Kayla

13. Kayla feels happy because she . . .

a. Sees a beautiful beach

b. Always works hard

c. Lives in California

d. Has a new house

Jawaban: d.

14. What is the relationship between the sender and the receiver of the
message?

a. Family

b. Friends

c. Siblings

d. Colleagues

Jawaban: a.

15. Choose the correct grammar for question below!

My mother ........... a cupcake and brownies right now.

a. Is make

b. Is making

c. Make

d. Made

Jawaban: b.

Disclaimer:

- Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.

- Sebelum melihat jawaban contoh soal UAS/PAS, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

Artikel ini terbit di Tribunnews.com dengan judul Contoh Soal UAS, PAS Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 1, Beserta Jawabannya

Sumber: Tribunnews
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved