Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 129 130, Collecting Information: Jobs and Professions
Simak nih, inilah kunci jawaban bahasa Inggris kelas 7 halaman 129 130, kegiatan siswa collecting information: jobs and professions
TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Simak nih, inilah kunci jawaban bahasa Inggris kelas 7 halaman 129 130, kegiatan siswa collecting information: jobs and professions.
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 akan membahas soal pada chapter 6 yang berjudul we love what we do sesuai dengan buku bahasa inggris kurikulum 2013 edisi revisi tahun 2017.
Kali ini kita akan membahas soal pada halaman 129 130, kegiatan siswa collecting information: jobs and professions.
Kunci jawaban dibawah ini diharapkan bisa membantu siswa sebagai alternatif jawaban untuk menyelesaikan soal pada halaman 129 130 di buku Bahasa Inggris kelas 7.
Berikut kunci jawaban dan pembahasan soal Bahasa Inggris halaman 129 130 chapter 6 sesuai dengan buku bahasa Inggris kelas 7 kurikulum 2013 edisi revisi tahun 2017 yang berjudul when English rings a bell.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 124 125, Collecting Information: Fill in the Blank
(Update Kunci Jawaban)
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Halaman 129 130
Halaman 129
Observing and asking questions
We will work in groups. We will complete the table related to jobs and professions based on the conversation above.
Here are what we will do. First, we will study the example carefully. Second, we will copy the table in our notebooks.
Third, we will discuss the right information to complete the table. Then, we will complete the table based on the result of our discussion.
We will talk about people’s jobs or professions. We will spell the words and use the punctuation marks correctly.
We will say the words loudly, clearly, and correctly. If we have any problems, we will go to our teacher for help.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 295: Berikan Komentar Pada Buku, Proyek Literasi

Jawaban:
1.Friend’s name: Beni
Question: Beni, what does your father do?
Answer: My father is a farmer. He plants and grows rice.
2.Friend’s name: Dayu
Question: How about you, Dayu, what does your father do?
Answer: He is a teacher. He teaches mathematics in junior high school.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 5 Halaman 103 & 104: Singkatan dan Temukan Akronim, Semester 2
3.Friend’s name: Lisa
Question: Lisa, what does your mother do?
Answer: She’s a housewife. She takes good care of us and our house.
4.Friend’s name: Udin
Question: Udin, what does your mother do?
Answer: She’s a surgeon. She performs operations on her patients.
5.Friend’s name: Edo
Question: Edo, what do you do?
Answer: I’m a student.
Halaman 130
Collecting information
We will work in groups. We will go around in the classroom and ask five of our friends about their father’s and mother’s profession and what they do in their jobs.
Here are what we will do. First, we will study the example carefully. Second, everyone of us will copy the table to our notebooks.
Third, we will go around the classroom and ask 5 of our friends information related to their parents’ professions.
Then, every one of us will complete the table based on the information we get. We will use a dictionary.
We will spell the words correctly. If we have any problems, we will go to our teacher for help.

Jawaban:
1.Friend’s name: Karen
Question: Karen, what does your father do?
Answer: My father is a dentist. He can fix people's bad teeth.
2.Friend’s name: Popuri
Question: Popuri, what does your grandmother do?
Answer: She is a Baker. She owns a bakery near the city hall.
3.Friend’s name: Rick
Question: Hey Rick, what does your sister do?
Answer: she is a nurse. She takes care of people in the hospital.
4.Friend’s name: Zack
Question: what does your mother do?
Answer: She is a merchandise seller. She has a lot of merchandise.
5.Friend’s name: Doug
Question: What does your father do?
Answer: He is an electrician. He take care of people electricity cable
Demikian kunci jawaban bahasa Inggris kelas 7 halaman 129 130, kegiatan siswa collecting information: jobs and professions pada buku siswa Bahasa Inggris kelas 7 When English Rings a Bell.
Disclaimer
Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.
Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.