Kunci Jawaban

Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka, Section 5

Simak nih, inilah jawaban soal Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 Halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 5 tentang Language Focus

Buku siswa Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka
Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka, Section 5 

TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Simak nih, inilah jawaban soal Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 Halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 5 tentang Language Focus.

Kali ini kita akan membahas soal Chapter 1 yang berjudul About Me pada halaman 35 36 37 38, kegiatan siswa Unit 2. I Love Fishing, Section 5 language focus about pronouns.

Siswa diharapkan untuk mengerjakan soal yang ada di buku Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka secara mandiri.

Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 7 halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka hanya untuk orang tua atau wali dalam membimbing siswa menjawab pertanyaan.

Berikut jawaban dan pembahasan soal Bahasa Inggris kelas 7 halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka sesuai dengan buku siswa bahasa Inggris yang berjudul English for Nusantara edisi 2022.

Baca juga: Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Halaman 33 34 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 4

Unit 2. I Love Fishing

Section 5 – Language Focus

a. Read the description of Galang’s hobby in Text 1.2. Look at the highlighted words referring to Galang.

b. Read Ibu Ida’s explanations about pronouns (Part 1)

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 1
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 1 (Buku siswa Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka)

c. Read the Text 1.3 about hobbies. Underline pronouns referring to Monita, Andre, and Ibu Posma and Sinta. See the description of Galang’s hobby in Text 1.2 as an example.

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 2
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 2 (Buku siswa Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka)

Baca juga: Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Halaman 28 29 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 1 2

d. Read Ibu Ida’s explanation about pronouns (Part 2)

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 3
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 35 36 37 38 3 (Buku siswa Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka)

e. Complete Worksheet 1.17 with the pronouns you identified from the description of people’s hobbies in Text 1.3.

Jawaban:

Pronouns

Singular

Personal: I

Personal: She

Personal: He

Possessive: I = My

Possessive: She = Her

Possessive: He = His

Plural

Personal: They

Personal: We

Possessive: They = Their

Possessive: We = Ours

Baca juga: Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Halaman 16 17 Kurikulum Merdeka, Unit 1: Section 1 2

f. Complete the sentences with suitable pronouns.

Jawaban:

1. Pak Edo likes cycling. (a) __ goes cycling almost every morning. (b) __ bicycle is very expensive.

Jawaban:

(a) He

(b) His

2. Ibu Ida Ayu loves listening to music. (a) __ likes KPop very much. (b) __ favorite boy band is BTS.

Jawaban:

(a) She

(b) Her

3. Monita likes watching movies. (a) ___ loves watching KDrama. (b) ___ favorite actor is Hyun Bin.

Jawaban:

(a) She

(b) Her

4. Sinta and Tamara love playing badminton. (a) __ always play badminton on Sunday morning. (b) __ want to be a professional badminton players one day.

Jawaban:

(a) They

(b) They

5. Pak Rahmansyah likes jogging. (a) ___ jogs once a week. (b) ___ jogs at the park on Sundays.

Jawaban:

(a) He

(b) He

6. Ibu Komang’s husband likes photography. (a) __ usually takes pictures using (b) __ smartphone.

Jawaban:

(a) He

(b) his

7. Monita and her father love hiking. (a) __ like to walk in the countryside. (b) __ preferred hiking trail is Matang Kaladan Hill.

Jawaban:

(a) They

(b) Their

8. Andre’s mother likes cooking. (a) __ soto banjar is very delicious. (b) __ wants to join the Master Chef competition one day.

Jawaban:

(a) Her

(b) She

Demikian jawaban soal Bahasa Inggris kelas 7 Semester 1 halaman 35 36 37 38 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 5 sesuai dengan buku siswa Bahasa Inggris yang berjudul English for Nusantara edisi 2022.

Disclaimer

Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.

Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved