Kunci Jawaban
50 Soal dan Jawaban PAT/UAS Bahasa Inggris Kelas 10 Kurikulum Merdeka Pilihan Ganda Tahun 2025
Berikut 50 pembahasan soal PAT UAS mapel Bahasa Inggris kelas 10 SMA, lengkap dengan kisi-kisi soal dan kunci Jawaban Kurikulum Merdeka.
Penulis: Ni Ketut Dewi Febrayani | Editor: Ni Ketut Dewi Febrayani
This text is for questions no. 5-9
Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite area in Nusa Dua Bali. The area is situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa Harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call serangan Island the turtle island, because it is used to breed the turtles.
At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming toward the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and impressive sport. Most surfing lovers call it as the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea.
Apart from swimming, snorkeling and diving are also the kinds of water sport favored by the tourist. Through diving googles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provided for the tourists.
5. What can be viewed through the diving goggles?
a. The beauty of the marine park
b. The beauty of the Mertasari Harbour
c. The view of Tanjung Benoa
d. The view of the big waves
e. The turtle island
Answer: a
6. Which of statements is not true about the text?
a. Tanjung Benoa is a beach town located in Nusa Dua bali.
b. Tanjung Benoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali.
c. Tourists can enjoy many kinds of water sports in Tanjung Benoa.
d. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park.
e. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles.
Answer: b
7. “Those who cannot …” (Paragraph three)
The word those refers to ….
a. Tourists
b. water sport
c. turtles
d. swimming and diving
e. island
Answer: a
Pembahasan: menggantikan “tourist’ dalam kalimat sebelumnya
8. What does paragraph three discuss?
a. The water sports of Tanjung Benoa Beach Town.
b. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in Tanjung Benoa.
c. Surfing becomes the most favorite water sport in Tanjung Benoa.
d. Tourist can swim, dive, surf, and so on in Tanjung Benoa Beach.
e. The turtle island is used to breed the turtles.
Answer: b
9. Why is Serangan Island called turtle island?
It is called turtle island because ….
a. it is used to trade many kinds of turtle.
b. it is a place where thousand turtles live naturally.
c. it is used to breed turtles.
d. it is used to breed and to trade turtles.
e. it is used to hunt turtles.
Answer: c
The text is for questions no. 10-13
Change the verbs into past tense form!
I go (10) to Bandung last week. I am (11) there for three days. I walk (12) in the streets of Bandung and visited Vanda Park. I take (13) a lot of pictures of this beautiful city. I was so happy.
10. a. go
b. goes
c. gone
d. has
e. went
Answer: e
11. a. is
b. was
c. am
d. were
e. are
Answer: b
12. a. walked
b. walking
c. walk
d. walks
e. was walking
Answer: a
13. a. takes
b. take
c. tooks
d. took
e. taken
Answer: d
This conversation is for questions no. 14-16
Putri : “Happy Birthday, Dita.”
Dita : “Thanks.”
Putri : “(14) ….”
Dita : “thank you for saying so. You look beautiful with that dress, Putri.”
Putri : “Thanks. Look, Echa is coming! (15) …”
Dita : “She Look so cute with her new haircut.”
Baca juga: Jawaban Ayo Mencoba 3.14, Kunci Jawaban Matematika Kelas 9 Halaman 196 197 Kurikulum Merdeka
Putri : “Yes, you’re right.”
Echa : “Hi, Dita. Happy birthday to you.”
Dita : “Thank you so much. And I’d like to (16) … You on winning the first prize of the photography competition
Echa : “Never mind.”
Putri : “I think You’re a genius.”
Echa : “Oh, thank you.”
Dita : “Anyway, let’s start the party!”
Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 10
Contoh Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 10
kunci
Jawaban
pembahasan soal
Kurikulum Merdeka
bahasa inggris
kelas 10
UAS
Jawaban Eksplorasi 5.2D, Kunci Jawaban Matematika Kelas 5 Halaman 150 151 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 65 67 Kurikulum Merdeka: Arrange the Words Correctly |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 63 64, Unit 5: Let's Find Out! |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 54 55, Kurikulum Merdeka: Do You Like Swimming? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Matematika Kelas 5 Halaman 15 16, Kurikulum Merdeka: Bilangan Cacah |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.