Kunci Jawaban
50 Soal dan Jawaban PAT/UAS Bahasa Inggris Kelas 10 Kurikulum Merdeka Pilihan Ganda Tahun 2025
Berikut 50 pembahasan soal PAT UAS mapel Bahasa Inggris kelas 10 SMA, lengkap dengan kisi-kisi soal dan kunci Jawaban Kurikulum Merdeka.
Penulis: Ni Ketut Dewi Febrayani | Editor: Ni Ketut Dewi Febrayani
14. a. Is it your red dress?
b. You look charming in that red dress.
c. The dress doesn’t suit you.
d. You don’t look cute with the red dress
e. Whose dress is it?
Answer: b
15. a. She is so pretty.
b. She is so ordinary.
c. Is it really her?
d. She looks awkward.
e. She looks nervous.
Answer: a
16. a. welcome
b. gratitude
c. congratulate
d. thank
e. wish
Answer: c
The text is for questions no. 17-20
Rome is the capital city of Italy. I f you visit Rome, you will have plenty of chances to see all sorts of great sights. Rome can be traced through its mythology when it was founded on. It was said that twins of Romulus and Remus have founded the city in 753 BC, on the date of April 21st.
This corresponds were fairly close to archeological evidence, which shows farming communities in the area. As the Catholic Church grew, Rome became more and more important in both religion and politics. Rome was one of the central leading cities in the Renaissance. It is seen when visitors walk through the streets and see the various buildings. They style was profoundly affected by the work of the artists of the time. Visitors can see evidence of all sorts of artistic influences, such as the Baroque palaces, the huge squares and obelisks, and other structure throughout the city.
Rome is well –known for its architecture. The Colosseum is a sample of famous Roman structures. It was once a grand, ground-breaking amphitheatre, and was at the forefront of architectural advancements in 70 AD. Since then it has fallen apart slightly, but it is still an astounding and imposing structure.
Modern Rome is a very busy place to visit. It is considered as a cultural center of the region, and offers all the arts in various forms.
It his a thriving music scene, with several major concert halls. Rome puts out a lof of movies every year, more than any other region of Italy. It is home to Cinecitta studios, the biggest facility in Europe.
17. Rome is the capital city of ….
a. Spain
b. France
c. Italy
d. Monaco
e. San Marino
Answer: c
18. What is the name of the building that represent Roman structures in Rome?
a. Colosseum
b. Roman Museum
c. Renaissance Museum
d. Romulus & Remus Museum
e. Cineatta Studios
Answer: a
19. When was the city founded?
a. In 758 BC
b. In 753 BC
c. In 735 BC
d. In 754 BC
e. In 757 BC
Answer: b
Pembahasan: disebutkan dalam teks paragraf pertama
20. What is the suitable title for the text above?
a. Italy
b. Roman Era
c. Colosseum
d. City of Rome
e. The Mythology of Italy
Answer: d
Baca juga: Jawaban Eksplorasi 3.12, Kunci Jawaban Matematika Kelas 9 Halaman 194 195 Kurikulum Merdeka
This text is for question no 21 - 25
Dear Sally,
Last holiday, my friends and I visited Ponorogo in East Java. Ponorogo is a small city, but it is very natural and beautiful. We spent the night at a villa in Jetis. On the first day, we visited Prigi southern beach. We watched the amazing views of the sea and the white waves. We grilled fish and had “Nasi Pecel” for lunch. On the second day, we visited “Dongko” mountain resort. There were a lot of plants, especially clove trees. We camped there for a night. I love Ponorogo because the people are very friendly and the prices are cheap.
I’II bring some pictures for you.
Love,
Anna
21. What kind of text is it?
a. Narrative
b. Procedure
c. Recount
d. Descriptive
e. Explanation
Answer: d
Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 10
Contoh Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 10
kunci
Jawaban
pembahasan soal
Kurikulum Merdeka
bahasa inggris
kelas 10
UAS
Jawaban Eksplorasi 5.2D, Kunci Jawaban Matematika Kelas 5 Halaman 150 151 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 65 67 Kurikulum Merdeka: Arrange the Words Correctly |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 63 64, Unit 5: Let's Find Out! |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 3 SD Halaman 54 55, Kurikulum Merdeka: Do You Like Swimming? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Matematika Kelas 5 Halaman 15 16, Kurikulum Merdeka: Bilangan Cacah |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.