Kunci Jawaban

Jawaban Section 1 dan 2, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 301 302 303 Kurikulum Merdeka

ini jawaban soal kegiatan siswa Unit 2: Section 1 dan 2, kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka.

Buku siswa Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka
Jawaban Section 1 dan 2, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka 

TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Di bawah ini jawaban soal kegiatan siswa Unit 2: Section 1 dan 2, kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka.

Kali ini kita akan membahas soal pada Chapter 5 yang berjudul Digital Life sesuai dengan buku Bahasa Inggris kelas 9 Kurikulum Merdeka edisi tahun 2022.

Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka

Soal yang akan kita selesaikan adalah soal pada halaman 301 302 303 304 305 306 pada kegiatan siswa Section 1 dan 2 about Say What You Know and Reading.

Jawaban di bawah ini diharapkan bisa membantu siswa sebagai alternatif jawaban untuk menyelesaikan soal pada halaman 301 302 303 304 305 306 di buku siswa Bahasa Inggris kelas 9.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Halaman 52 53, Kurikulum Merdeka: Write A Story

Unit 2. Staying safe in the digital world

Section 1 - Say What You Know

Look at the pictures and answer the questions that follow.

Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka 1
Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka 1 (Buku siswa Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka)

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Halaman 64 65, Kurikulum Merdeka: Lets Arrange The Words

Questions

a. Have you ever done one of the above?

Jawaban: Yes I have

b. Why are those people doing that?

Jawaban: everyone have their own reason, for me, I use the map to reach the destination that I don’t know

c. What is your opinion?

Jawaban: some of the picture is very sensitive with personal information so people should be more aware of identity theft

Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka 2
Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 Halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka 2 (Buku siswa Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka)

Unit 2. Staying safe in the digital world

Section 2 - Reading

a. When using the Internet, determine whether you make the following information public or private.

Jawaban

Is Your Information Public or Private?

Your real name = private

Your mobile number = private

Your favorite food = public

Your school = private

Your real address = private

Your nickname = public

Your birthday = private/public

Your photo = private/public

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 5 SD Halaman 62 63, Kurikulum Merdeka: Write the Body Parts

b. Write the words under each picture.

Word Choices:

Online scam

Password

Web address

A web link

Online identity

Privacy settings

Jawaban:

GCFGFHKGKH

c. Study the words in Worksheet 5.13 and then read the text to answer the questions that follow. You don’t have to write in full sentences. Number one has been done for you.

Internet Safety Rules and What to Do Online

Internet safety is the practice of following actionable guidelines, understanding modern technology, and protecting your digital devices.

There are six behavior ideas to be safe online:

1. Verify someone’s identity What to do: always check someone’s identity.

If someone seems very into themselves but doesn’t have online friends to show for it, that person may be an imposter!

2. Verify a link is safe What to do:

First, always understand web addresses. They should begin with HTTPS.

Second, know about hovering. Hovering is when you place your mouse cursor over a link (without clicking it) to see the link embedded in the text.

If the link shows a different web when hovering with your mouse cursor, never click it!

3. Identify an online scam Online scams often take the form of unsolicited emails, instant messages, or text messages and they tell the recipient to do something, like click a link.

What to do: Never click the link! If you do, it will cause your digital device trouble.

4. Protect your privacy

How:

• Always hide your phone numbers.

• Always keep your addresses and contact information secret, even from social networks that ask for them.

5. Create passwords

How:

• Always create strong passwords that should be:

• 10+ characters long

• Including letters, numbers, and other characters

• Unrelated to personal information

• Easy to remember

• Hard to guess

• Unique

6. Become a good digital citizen

What to do:

• Always make safe choices when using the Internet.

• Know how the Internet works, and warning signs that something may have gone wrong.

Questions

1. What does “Internet safety” mean?

Jawaban: The practice of following actionable guidelines, understanding modern technology, and protecting your digital devices.

2. How do you know if someone is actually not him/herself?

Jawaban: By checking his/her online identity

3. How do you know when a link is safe?

Jawaban: When the web address begins with http

4. What does the word “it” in the “..., don’t click it!” refer to?

Jawaban: A link

5. What do online scams usually ask you to do?

Jawaban: To click on a link they send

6. Create one strong password according to point number 5 in the text.

Jawaban: Jawaban bisa bervariasi, contoh: Intel Core I9 14900K

Demikian jawaban soal Bahasa Inggris kelas 9 halaman 301 302 303 304 305 306 Kurikulum Merdeka, Section 1 dan 2 sesuai dengan buku siswa Bahasa Inggris berjudul English for Nusantara edisi tahun 2022.

Disclaimer

Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.

Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved