Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 107 108 109 110 111, Kunci Jawaban Section 2
Inilah kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 Kurikulum Merdeka halaman 107 108 109 110 111, Kunci Jawaban, Section 2: Reading
TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Inilah kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 Kurikulum Merdeka halaman 107 108 109 110 111, Kunci Jawaban, Section 2: Reading.
Kali ini kita akan membahas soal pada Chapter 2 yang berjudul Kindness Begins With Me sesuai dengan buku siswa Bahasa Inggris kurikulum Merdeka edisi 2022.
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 107
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 108
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 109
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 110
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 111
Kunci jawaban di bawah ini diharapkan bisa membantu siswa sebagai alternatif jawaban untuk menyelesaikan soal pada halaman 107 108 109 110 111 di buku Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka.
Berikut kunci jawaban dan pembahasan soal Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka halaman 107 108 109 110 111 sesuai dengan buku yang berjudul English for Nusantara.
Baca juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 128 129, Kunci Jawaban Section 5: Fun Time
Update Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 107 108 109 110 111 Kurikulum Merdeka
Unit 3. Kindness and Friendship
Section 2 - Reading
a. You will read a story about an elephant and his friends.
Read the outline of the story and predict the elephant’s feeling.

Jawaban:
The elephant feeling sad
Baca juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka Halaman 126 127, Kunci Jawaban Section 4: Reading
b. Read a story of an elephant and his friends. See the Word Box.
One day an elephant wandered into a forest in search of friends. He saw a monkey on a tree. “Will you be my friend?” asked the elephant.
“You are too big. You cannot swing from trees like me,” replied the arrogant monkey, Next, the elephant met a rabbit.
He asked him to be his friend. But the shy rabbit said, “You are too big to play in my burrow!” Then the elephant met a frog.
“Will you be my friend? He asked. “How can I?” asked the disgruntled frog. “You are too big to leap about like me.” He met a fox next. “Will you be my friend?” he asked the fox.
The sly fox said, “Sorry, sir, you are too big. You can’t run as fast as I can.” The elephant was upset and felt heartbroken.
The next day, the elephant saw all the animals in the forest running for their lives. The elephant asked them what the matter was. The great bear replied, “There is a tiger in the forest.
Baca juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 91 92 93, Kunci Jawaban Section 3: Reading
He’s trying to gobble us all up!” The animals all ran away to hide. The elephant wondered what he could do to save everyone in the forest. Meanwhile, the tiger kept eating up whoever he could find.
The elephant walked up to the tiger and said, “Please, Mr. Tiger, do not eat up these poor animals.” “Mind your own business!” growled the ferocious tiger.
The elephant had no choice but to give the tiger a hefty kick. The frightened tiger ran for his life. The elephant went back into the forest to announce the good news to everyone.
All the animals thanked the elephant. They said, “You are very brave and just the right size to be our friend.”
c. Answer the following questions.
1. What did the elephant do in the forest?
Jawaban:
He wandered to search for friends
2. How many animals did the elephant meet in the forest on the first day?
Jawaban:
Five animals
3. How did the animals treat the elephant during that first day?
Jawaban:
They were rude to him
4. What did the elephant feel when he could not make any friends on the first day?
Jawaban:
He was sad
5. Why did the animals in the forest run away on the second day?
Jawaban:
They were afraid of the tiger who ate the animals he found
6. Did the elephant run with the other animals?
Jawaban:
No, he didn’t
7. Was the elephant afraid of the tiger?
Jawaban:
No, he was not
8. What did the elephant do?
Jawaban:
He gave the tiger a hefty kick
9. What happened to the elephant in the end?
Jawaban:
The animals thanked the elephant and became his friends
10. What do you think the elephant felt at the end of the story?
Jawaban:
He felt happy
Demikian soal Bahasa Inggris Kelas 8 Kurikulum Merdeka halaman 107 108 109 110 111, kunci jawaban Section 2: Reading sesuai dengan buku yang berjudul English for Nusantara.
Disclaimer
Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.
Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.