Kunci Jawaban
Jawaban Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 Halaman 258 259 260 Kurikulum Merdeka, Section 3
Simak nih, inilah jawaban soal Bahasa Inggris kelas 8 Semester 2 Halaman 257 258 259 260 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 3
TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Mari kita belajar bersama! Simak nih, inilah jawaban soal Bahasa Inggris kelas 8 Semester 2 Halaman 256 257 258 259 260 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 3.
Kali ini kita akan membahas soal Chapter 5 yang berjudul Embrace Yourself pada halaman 256 257 258 259 260, kegiatan siswa Unit 2. I know I Can Do It, Section 3 about positions on the soccer field.
Siswa diharapkan untuk mengerjakan soal yang ada di buku Bahasa Inggris kelas 8 Semester 2 halaman 256 257 258 259 260, Kurikulum Merdeka secara mandiri.
Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 256 257 258 259 260 Kurikulum Merdeka hanya untuk orang tua atau wali dalam membimbing siswa menjawab pertanyaan.
Berikut jawaban dan pembahasan soal Bahasa Inggris kelas 8 halaman 256 257 258 259 260 Kurikulum Merdeka sesuai dengan buku siswa bahasa Inggris yang berjudul English for Nusantara edisi 2022.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 89 90, Task 2: Reading Comprehension
Unit 2. I know I Can Do It
Section 3 - Reading
a. Write the positions on the soccer field.
b. Look up the meanings of these words in the Word Box. Work with your friend to guess what the story will be about.
• Part 1: a soccer field, clumsily, the other team scored
• Part 2: played the soccer ball at home, joining a soccer club, poor family financial condition
• Part 3: trained hard, a soccer match
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 87 88, Kurikulum 2013: Lets Complete the Table
c. Read the story Part 1.
Part 1
One Friday afternoon on Gang Pelita, a small street where very few cars passed by, Bayu drew lines with a piece of stone to create a soccer field.
When the field was drawn, the kids were grouped into two teams then they took their positions. Mirza, Abay, and Siti were one team, taking the left side of the field.
Raka, Amelia, and Pitra were on the other team. While everyone was so eager to defend and score, Mirza was not sure about his role as a keeper.
He ran left, then to the right, clumsily leaving the goal area empty. The next thing he knew, the other team already scored.
They took some rest under the shade of a tall building on the street. “You were no use, Mirza. You can’t play football,” Siti said.
“I think he guarded the goal area well,” replied Bayu.
“But he didn’t know what to do in the game. He was just running here and there,” Siti said sternly.
Mirza didn’t say anything. He kept silent. It was not the first time Siti talked like that.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 Halaman 85 86, Task 3: Lets Compare the Newspapers
d. Answer the questions based on the story Part 1.
1. Who drew the soccer field?
Jawaban: Abay
2. Write the names based on the teams.
Jawaban:
Team 1: Mirza, Abay, and Sii
Team 2: Raka, Amel, and Pitra
3. What did Mirza do to guard the goal area?
Jawaban: He clumsily left the goal area empty
4. Why did Mirza keep silent after the game? The possible answer is …
Jawaban: The possible answer is:
a. He was worried he could not play soccer again.
b. He was thinking about what Siti said.
c. He wanted to play again
5. Tick what word in the story means minimum skill.
Jawaban: Clumsily
6. What do you think would happen to Mirza?
Jawaban: The possible answer is being kicked out from the group
e. Read the story Part 2.
Part 2
The next afternoon Mirza played with his plastic soccer ball in his bedroom. He kicked the black and white striped ball hard to the wall.
His mother got annoyed by the sound. She came to his room and saw what was going on.
“You always make noises with that ball. Can’t you just play outside?” said his mother from the doorway.
“I want to, but…,” Mirza replied hesitantly.
“Go play outside with your friends!” his mother ordered.
But, Mirza didn’t go out that day. He stayed home for the rest of the day. He wished his dad were home and played soccer with him.
The next Sunday morning, Mirza sat next to his mother who was busy with boxes of clothes. His mother worked as an assistant for an online shop selling kids’ clothing.
“Mum, can I join Winners football club?”
“Do you really have to join the club?”
“Yes. I need a coach to train me to play soccer. This is a good soccer club, Mum.”
“But you know our financial condition,” whispered his mother.
“But this is important for me,” Mirza looked down at the floor.
“There’s a community football club here. I heard Pak RT was looking for children to join the club,” said his mother.
Mirza thought about it for a moment. It was not a bad idea after all.
f. Answer the questions based on the story Part 2.
1. What day did Mirza stay in his house after school?
Jawaban: Saturday
2. Why did Mother go to Mirza’s room?
Jawaban: Because she got annoyed by the sound
3. Draw Mirza’s plastic soccer ball.
Jawaban: Black and white striped ball
4. Can you guess why Mirza wished his dad was with him?
Jawaban: His dad was not around. Perhaps he was out of town or his dad already passed away. Mirza wanted to play soccer with his dad; his dad could pay for the soccer club
5. Which soccer club would Mirza join?
Jawaban: Winners soccer club
Demikian jawaban soal Bahasa Inggris kelas 8 Semester 2 halaman 256 257 258 259 260 Kurikulum Merdeka, Unit 2: Section 3 sesuai dengan buku siswa Bahasa Inggris yang berjudul English for Nusantara edisi 2022.
Disclaimer
Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.
Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)


 
                 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
						
					 
												      	 
												      	 
				
			 
											 
											 
											
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.