Kunci Jawaban

Jawaban Section 6 dan 7, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka

Berikut ini jawaban soal kegiatan siswa Unit 2: Section 6 dan 7, kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka.

Buku siswa Bahasa Inggris kelas 8 Kurikulum Merdeka
Jawaban Section 6 dan 7, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka 

TRIBUN-BALI.COM, DENPASAR – Berikut ini jawaban soal kegiatan siswa Unit 2: Section 6 dan 7, kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka.

Kali ini kita akan membahas soal pada Chapter 5 yang berjudul Embrace Yourself sesuai dengan buku Bahasa Inggris kelas 8 Kurikulum Merdeka edisi tahun 2022.

Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka

Soal yang akan kita selesaikan adalah soal pada halaman 267 268 269 pada kegiatan siswa Section 6 dan 7 about Fun Time: Scavenger Hunt.

Jawaban di bawah ini diharapkan bisa membantu siswa sebagai alternatif jawaban untuk menyelesaikan soal pada halaman 267 268 269 di buku siswa Bahasa Inggris kelas 8.

Baca juga: Jawaban Section 4, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 261 262 263 264 Kurikulum Merdeka

Unit 2. I know I Can Do It

Section 6 - Fun Time: Scavenger Hunt

a. Find 9 adverbs of manners in the sentences.

Jawaban:

Scavenger hunt

Maria did her performance “well” on the stage.

She danced Jaipongan “beautifully”.

She moved her hands “gracefully”.

Everyone cheered “happily” to see her dance.

Her dance teacher watched her at the back “attentively”.

She was “afraid” that Maria would make a mistake.

She “knew” that Maria just recovered from an arm accident.

“Unfortunately”, that stopped Maria from practicing for a “little” while.

b. Compare your answer with your friends’ answers

Baca juga: Jawaban Section 3, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 256 257 258 259 Kurikulum Merdeka

Unit 2. I know I Can Do It

Section 7 - Your Turn

a. Read the story below

Mumtaz and her classmates sat for the semester exam. One of the subjects in the exam was Social Sciences. The subject always gave Mumtaz challenges.

She prepared for this examination very seriously. She even asked her best friend, Radit, to review the exam materials together.

Radit always got good grades in this subject. However, Radit could not do the review because he did not feel very well that time.

On the day of the test, all students sat separately. Mumtaz and Radit could not sit together as usual. The teacher asked Radit to sit in the next row in front of Mumtaz.

After the teacher distributed the exam papers, the students began to answer the questions. Mumtaz could not answer some questions. They were too difficult for her.

She started to look around the class. Her friends were very busy writing their answers on the paper. Radit, however, often looked down.

Mumtaz was surprised. Radit was holding his cellphone under his desk, and he was reading from it.

Mumtaz did not know what to think. She felt angry at Radit, but she did not know what to do.

Baca juga: Jawaban Section 1 dan 2, Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Halaman 254 255 256 Kurikulum Merdeka

b. Answer the questions based on the story.

1. What subject did Mumtaz have for the semester exam in the story?

Jawaban:

Social Science

2. The subject was … for Mumtaz.

Jawaban:

Challenging

3. How did Mumtaz prepare for the exam?

Jawaban:

Seriously

4. Mumtaz reviewed the subject … before the exam.

Jawaban:

With Radit

5. What does the word separately mean in the second paragraph?

Jawaban:

They sat in different chairs

6. Could Mumtaz answer all the questions? Explain your answer.

Jawaban:

No, she could not. The questions were too hard for her

7. Why did Radit often look down when doing the exam?

Jawaban:

Because Radit was holding his cellphone under the desk. He was cheating by reading the material from his cellphone

8. What did Mumtaz feel when she saw Radit?

Jawaban:

Angry

9. Draw a picture where Radit held his handphone.

Jawaban:

Jawaban sesuai dengan gambaran siswa.

Demikian jawaban soal Bahasa Inggris kelas 8 halaman 267 268 269 Kurikulum Merdeka, Section 6 dan 7 sesuai dengan buku siswa Bahasa Inggris berjudul English for Nusantara edisi tahun 2022.

Disclaimer

Kunci jawaban diatas bersifat alternatif jawaban sehingga para siswa bisa memberikan eksplorasi jawaban lain.

Kunci jawaban soal diatas bisa saja berbeda sesuai dengan pemahaman tenaga pengajar atau murid. (*)

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved