Breaking News:

Ramadhan 2021

Ucapan Sungkeman Kepada Orangtua dan Ucapan Hari Raya Idul Fitri 2021 Bahasa Jawa

umpulan ucapan sungkem atau minta maaf kepada orangtua saat Lebaran 2021. Tradisi saling maaf memaafkan di Hari Idul Fitri seringkali penuh  haru, ap

Editor: Ida Ayu Made Sadnyari
Surya.co.id
Ucapan sungkeman Idul Fitri 2021 

TRIBUN-BALI.COM – Kumpulan ucapan sungkem atau minta maaf kepada orangtua saat Lebaran 2021.

Tradisi saling maaf memaafkan di Hari Idul Fitri seringkali penuh  haru, apalagi Ketika dilakukan anak kepada orangtua.

Dalam masyarakat Jawa, ungkapan memohon maaf menggunakan bahasa Jawa Krama Inggil adalah bentuk kesopanan orang yang lebih muda kepada orang yang lebih tua.

Berikut cara dan ucapan sungkem meminta maaf pada orang tua, dirangkum SURYA.CO.ID :

1. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

Baca juga: 99 Ucapan Idul Fitri 1442 H Bahasa Indonesia dan Bahasa Inggris, Happy Eid Mubarak

2. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.

Ucapan Hari Raya Idul Fitri Bahasa Jawa

1. Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.

Halaman
1234
Sumber: Surya
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved